Det sker, at jeg falder over ting, som jeg synes er rigtig smukke, men som jeg enten ikke aner, hvad jeg skal bruge til, eller som jeg i hvert tilfælde ikke vil bruge til det, de oprindeligt var ment til. Det er ikke nødvendigvis de store operationer, der skal til, før en ting får nyt liv. Her er tre eksempler på ting, som jeg bruger på en anderledes måde.

Jeg fandt den i en kasse under et bord på et loppemarked. Der var andre chokoladeforme, der havde smukke blomster – og sommerfuglemønstre, men på trods af dens lidt kedelige, runde huller, så fangede denne alligevel min opmærksom. Den var større og tungere end de andre, og så havde den en rigtig fin, rustik glød i overfladen. Jeg købte den uden at ane, hvad jeg skulle med den, og det var faktisk lidt ved et tilfælde, at jeg fandt ud af det. Jeg havde stillet den på spisebordet, og min yngste, der helst vil pille ved alt, havde fået fingrene i et lys, som han stoppede med i hullerne i formen. Og så var ideen til en ny lysestage skabt – af en nysgerrig 2-årig, der bare gerne vil undersøge alt.

Jeg har noget med gamle skodder. De er simpelthen så smukke, og jeg kunne købe mig fattig i dem. Jeg ønsker mig de rigtig høje af dem, men jeg synes, de er for dyre, så det må vente.

Jeg havde længe gået og overvejet, hvordan jeg kunne bruge de smukke skodder til andet end “at stå i vejen, Pernille”. Og svaret var enkelt .. vend den om.

Jeg var ved at blive sindsyg af, at hver gang jeg åbnede køleskabet, så regnede det med børnetegninger, beskeder fra dagpleje og skole, billeder og postkort. Så jeg manglede en opslagstavle, der ikke indvolverede blød masonit og stof. I stedet for valgte en af mine skodder, vendte den om (på hovedet), så lamellerne vender op i stedet for ned og hængte den op på væggen. I Søstrene Greve købte jeg forskellige clips og voila – en rigtig fin opslagstavle var lavet.

“Senf” betyder sennep på tysk, og den store fajancebeholder har været brugt til lige præcis det på en restaurant et sted i Østrig. Den har en rigtig flot træpumpe i bunden, hvor senneppen har kunne pumpes ud. Nu står den hos mig, efter jeg købte den for €5 på loppis i Villach for nogle år siden. Den er helt renset for sennep, og rummer nu hundefoder i stedet for. Jeg mangler faktisk en mere til kattefoder, men de er ikke så nemme at finde, så jeg må bare lede videre.

Jeg er sikker på, at jeg vil finde mange flere ting, der kommer til at få en ny funktion, og det skal allerhelst være uden, at jeg skal i gang med de helt store håndværkerskills.